LACUL si PADUREA

Asezare si Istorie    Lacul si Padurea    Manastirile    Vlad Tepes

 

Lacul

Lacul Snagov are o suprafata de 5,75 kmp, 16 km lungime si 9 m adancime maxima. Marginit partial de padurile inconjuratoare, lacul Snagov este cel mai important lac de agrement din jurul capitalei, fiind cel mai pitoresc dintre atractiile turistice din zona. Forma lacului este alungita si sinuoasa, cu multe golfuri, iar in partea din avale este insula pe care se gaseste Manastirea Snagov.

Luciul apei este perfect pentru practicarea canotajului sau a altor sporturi nautice.

Pe malurile lacului, in afara de stuf si papura creste si nufarul indian (lotusul), nuferi albi si galbeni. Fauna piscicola, care atrage numerosi pescari amatori, se remarca prin existenta mai multor specii de pesti: platica, crap, biban, somn, stiuca, rosioara si guvizi. Aici au fost pescuite exemplare care reprezinta adevarate recorduri: platica de 28 kg, somn de 150 kg, crap de 32 kg, stiuca de 16 kg.

 

Padurea

Padurea Snagov este un palc al vechilor Codrii Vlasiei, ce acopereau odinioara intreaga Campie Romana. Amenajata sub forma de parc, cu alei pietruite ce se  strecoara pe sub arbori umbrosi, aceasta padure se intande pe 1470 hectare.
O suprafata de 10 ha din padure a fost denumita rezervatie naturistica, geobotanica si forestiera. Este formata din arbori de mai multe generatii si gasim numeroase exempare de stejari, frasini, tei care ating  inaltimi de 30 de metri. Printre arborii masivi se dezvolta tufisuri de alun, catina, lemn cainesc si soc. Primavara infloresc ghioceii, brandusele, brebeneii, margaritarul si crinul de padure.

Padurea adaposteste caprioare, cerbi lopatari, pisici salbatice, fazani, potarnichi, cintezoi,  pitigoi, privighetori, porumbei salbatici, turturele, sitari si becatine.